Tilflytter

Barn i Ullerslev

Daginstitutioner og skole

I Ullerslev trives familielivet. Allerede fra en tidlig alder kan børnene trygt færdes på egen hånd i lokalområdet gennem byens stisystemer. Her er mange fritidstilbud og gode faciliteter, hvad end man interesserer sig for sport eller spejder.

Det bliver aldrig kedeligt at være barn i Ullerslev. Her er nemlig både fritidsklub, legepladser, skaterbane, bibliotek samt utallige sportsaktiviteter, der skaber gode oplevelser og stærke fællesskaber.

I Ullerslev er alle pasningsordninger repræsenteret, med både offentlige og private dagplejere, vuggestue og hele tre børnehaver, heriblandt naturbørnehaven. I centrum ligger Vibeskolen, der med visionen ’stiler højt, favner bredt’ skaber et inkluderende og trygt miljø, hvor social trivsel prioriteres højt sammen med læring og udvikling.

God plads- tæt på det hele   

Fra Ullerslev er der kort afstand til både Odense og Nyborg. Også de hyggelige nordfynske byer er inden for kort rækkevidde. Der er gode busforbindelser, og tog kan let tages fra Langeskov eller Nyborg. E20-motorvejen er bare 5 minutter væk, og herfra nås hurtigt Svendborgmotorvejen, der sikrer nem adgang til hele Sydfyn. Den praktiske placering betyder, at man som indbygger i Ullerslev har gode muligheder for at få arbejde og familieliv til at hænge sammen. 

Kultur og fritid

Et fællesskab i bevægelse 

I Ullerslev er kultur- og fritidsoplevelser en afgørende faktor for det gode liv. Med et mangfoldigt udbud i aktiviteter, skaber vi gode oplevelser på tværs af generationer, der bidrager til fællesskabets kreativitet, initiativ og virkelyst. 

 

Kultur- og idrætscenter

Midt i Ullerslev ligger det store kultur- og idrætscenter, der giver optimale muligheder for at dyrke idræt og have et aktivt fritidsliv, både inde og ude. Tidssvarende faciliteter prioriteres højt, og der moderniseres løbende for at tilbyde de bedste rammer til byens borgere.

Udover muligheden for individuelle sportsaktiviteter følger også et rigt udbud af holdtræning.

Kultur- og idrætscenteret er et godt eksempel på, hvordan et sted kan samle kultur, forenings- og idrætsliv og skabe rammen for oplevelser på tværs. Det er også her byens borgere samles til fællesspisning og andre kulturelle arrangementer som foredrag, koncerter og markeder. 

Foreningsliv
Ullerslev er en by med et bredt og varieret foreningsliv, og det er et prioriteret mål at samle borgerne om fælles interesser. Her eksisterer mange passionerede fællesskaber på kryds og tværs, i store og små foreninger. 

 

Fx kan du i Ullerslev Husflidsforening lære alt om trædrejning, møbelpolstring, keramik, knipling, strik og madlavning. Du kan også dyrke fodbold, håndbold, crossfit, tennis, spinning, yoga og andre spændende motionsformer i Kultur-og Idrætscenteret. Sidst men ikke mindst, er der i Ullerslev et aktivt udendørsmiljø, hvor de skønne grønne områder ved Kaliffenlund, byder på muligheder som ridning, spejder, hundetræning, petanque og lystfiskeri. I Haveforeningen Kaliffenlund, er desuden et blomstrende kolonihavemiljø.

 

Som det er med foreningsliv generelt, er foreningslivet i Ullerslev også båret af frivillige kræfter og ildsjæle. Det er de mennesker, der skaber det store sammenhold i den lille by. 

 

I Ullerslev sker der altid noget. Og hvis der ikke er noget for din smag, så hjælper vi dig gerne med at starte det op. Byens mange foreninger har et væld af aktiviteter året rundt, mens vi i Udvikling Ullerslev bestræber os på at lave events og aktiviteter for hele byen og til de forskellige aldersgrupper.

 

Biblioteket

Ullerslev Bibliotek er med sine store og lyse lokaler, placeret midt imellem Ullerslev Kultur- og Idrætscenter og Vibeskolen. Her finder du masser af fine aktiviteter og workshops. Er du fx på barsel? Så tag din baby med forbi til en hyggelig formiddag når der er fælleslæsning. Eller har du svært ved at finde ud af teknikken? Så kom med til Den Digitale Time og få hjælp til din computer, tablet eller iPhone.

 

Forsamlingshuset

Forsamlingshuset I Ullerslev, har de seneste 25 år været i rivende udvikling og er kendt ud over kommunegrænserne, for et pænt og velholdt hus med fokus på fremragende service og lækker mad. Forsamlingshuset er et af de få, der har ansat en fast vært, til at stå for udlejning, madlavning og forbundne aktiviteter.

 

Danmarks mest kendte vintertræ

Hvert år samles Ullerslevs borgere ved byens stolthed Vintertræet- bl.a. kendt fra programmet ’Tæt på Sandheden’ med Jonathan Spang. Her byder vi i fællesskab julen velkommen med glögg og æbleskiver. Borgmesterens holder tale og det smukke træ tændes.

Vintertræet lyser op i alle de mørke måneder. 

 

FARMEN

I vintertræets ’baghave’ ligger Farmen, byens lokale spillested. Her afvikles der året rundt intime inde-og udendørs koncerter, for musikelskere i alle aldre. Farmen fokuserer især på roots, americana og countrymusik, men har også haft besøg af prominente danske artister som Mike Tramp og Rasmus Nøhr m.fl. 

Hver sommer afholdes desuden Farm Festival, hvor flere hundrede samles på Farmen til hygge, samvær og god musik. 

Følg Farmen HER

 

Forretningsliv

På trods af Ullerslev blot har 2800 indbyggere, er vi så privilegeret at have alt hvad vi skal bruge, lige ved hånden.

I byen ligger de to fine supermarkeder Spar og Netto (åben til kl. 21/22 hver dag), hvor alle dagligvareindkøb nemt kan klares. 

Det er også altid muligt at bestille takeaway, fra et af vores to gode lokale pizzariaer. 

 

Bo & Byg

I Ullerslevs nordlige del, tæt på naturen, skolen og børnehaverne, er der rig mulighed for at bygge dit helt eget drømmehus. 

Se meget mere her om Højgaardsløkken i Ullerslev . Link https://www.nyborg.dk/da/borger-og-selvbetjening/bolig-og-byggeri/vil-du-bygge/villagrunde-bolig-og-byggeri/